Binanız veya daireniz için hangi sistemi kullanacağınıza karar verdikten sonra gerekli belgelerinizle birlikte doğal gaz dağıtım şirketine abonelik müracaatı yapabilirsiniz.
Doğal gazlı yaşama 3 aşamada geçeceksiniz,
1- Abonelik Müracaatı;
Sokağınızdan doğal gaz hattı geçtiyse binanızın önünde doğal gaz servis kutusu varsa ve binanızda doğal gaz kullanımınıza geçiş kararı aldıysanız, Doğalgaz Dağıtım Şirketine müşteri kaydınızı yaptırabilirsiniz.
Doğalgaz Abonelik İşlemleri için Gerekli Olan Evraklar.
- Tapu sahibinin, nüfus cüzdan fotokopisi ( T.C numaralı )
Tapu fotokopisi ;
- Tapu sahibinin vefatı durumunda, veraset ilamı ve varislerin onayı ve kimlik fotokopileri,
- Hisseli tapularda, diğer hak sahiplerinin onayı ve kimlik fotokopileri,
· Binaya ait Yapı Kullanım İzin Belgesi aslı ve fotokopisi,
- Yapı Kullanım İzin Belgesinin olmadığı durumlarda, Yapı İnşaat Ruhsatı aslı ve fotokopisi.
- Yapı İnşaat Ruhsatının olmadığı durumlarda, Belediyeden açık adres ve binaya ait tüm daire numaralarını gösteren Emlak Beyanname Dökümü aslı ve fotokopisi, ( 3194 sayılı imar kanunu, geçici madde-11 bendine göre Emlak Beyanname Dökümünde yapının inşaat bitim tarihinin 12.10.2004 yılı ve öncesi olma şartı aranmaktadır. 12.10.2004 ve öncesine ait beyanname dökümü ile abonelik işlemi yapılabilir. Ancak inşaat bitim tarihi 12.10.2004 yılı sonrası olan binalarda abonelik işlemleri için yapı ruhsatı ya da yapı kullanım izin belgesi gerekmektedir.)
· Kat Mülkiyeti Kanunu madde 34 gereği 8 ve 8 birimden fazla binalar için Yönetim kurulu karar defteri aslı ve fotokopisi,
- Doğalgaz kullanımına geçiş ile ilgili kararda Isınma şekli bireysel ya da merkezi olarak belirtilmiş olmalıdır.
- Doğalgaza geçmek için % 51 lik çoğunluğun sağlandığı karar metni ve defterinin noter onaylı ön sayfasının aslı ve fotokopisi
8 bağımsız birimden az binaların abonelik işlemlerinde kat maliklerinden % 51lik çoğunluğun sağlandığı imzalı dilekçe aslı ve fotokopisi
- İmza sahibi Kat maliklerine ait tapu fotokopisi ve/veya Emlak Beyannamesi Dökümü ile sunulmalıdır.
2.‘’Doğal Gaz Kullanım Sözleşmesi,
Tesisat Projeniz Onaylandıktan Sonra, Doğal gazı kullanabilmeniz için Doğal gaz dağıtım şirketinizle Doğal gaz kullanım sözleşmesi yapmalısınız.
Sözleşme için;
- Ev sahibi iseniz tapu, kiracı iseniz kira kontratı,
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi( T.C. Kimlik numarası ile)
3.Doğal Gaz verme işlemi,
Doğal gaz kullanım sözleşmesi yaptığınızı firmanıza bildirmelisiniz.
Sözleşmenizi yaptıktan sonra sertifikalı firmanız , doğal gaz dağıtım şirketinden gaz açma günü için randevu alır.
Randevu gün ve saatinde doğalgaz dağıtım şirketi yetkilisi ile firma mühendisi birlikte adresinize gelerek tesisatınızı kontrol eder. Yapılan kontroller neticesinde teknik şartnameye göre uygun bulunmuş ise doğal gaz uygunluk belgesi imzalanarak bir nüshası size verilir. ( Bu belgeyi muhafaza ediniz cihazınızı servisi ancak bu belgeyi gördükten sonra cihazınızı devreye alacaktır. )